Courses

Konstkurser

Måla bortom tanke och intellekt! Vedic Art är en metod som grundades av konstnären Curt Källman i Sverige 1988. Vedic Arts grund är de 17 principerna som underlättar skapandet på ett kravlöst sätt och ökar vår kreativa skaparglädje samt öppnar upp vårt seende. Vi varvar måleriet med genomgångar av de 17 principer som är Vedic Art. Grundsynen är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss. Vedic Art har ofta beskrivits som en karta eller kompass och kan fungera som enkla redskap på ett konkret sätt både i livet och i konsten. Det heter ju konsten att leva! Forskning visar att efter 45 min måleri sjunker stresshormonet cortisol. Detta är en livsfilosofisk kurs. Välkomna in i färgen och formens värld och ditt måleri! Inga förkunskaper behövs. Här finns nybörjar och fortsättningskurs. Fötterna på jorden och penslarna i himlen!
Jag deltar i utställningar som du är välkommen till!

Välkommen för konstkurser i Kreativt Måleri och Vedic Art – en metod som är utvecklad av konstnären Curt Källman. Curt var traditionellt utbildad på konstakademien och kompis med Peter Dahl, men har gått sin egen väg och skapat en konstutbildning som bygger både på den traditionella utbildningen och på den indiska vedafilosofin.

” Sätt handen i rörelse ”, det är tid för handens renässans och dess betydelse för vår hjärna. Hur stor roll spelar händernas betydelse för människans mentala utveckling och hur kan vi motverka stress genom att arbeta med händerna? Ja, det och de 17 principerna, som är Vedic Art kommer vi att prata om. Mest kommer vi att måla!

När naturen får sköta sitt i fred, blir allting perfekt och det råder balans. Att skapa är naturligt för människan och alla kan måla.
Vedic Art handlar om förstahandsupplevelse. Vi släpper vår analytiska hjärnhalva och via genomgångar av de 17 principerna tas du på ett mycket naturligt sätt till din positiva energi och skaparglädje som blir din guide till färgen, formens värld och ditt måleri.

Det krävs inga förkunskaper för att delta på dessa konstkurser. De lämpar sig lika bra för erfarna konstnärer som för nybörjare. Jag håller grundkurser och fortsättningskurser.

• Du vill ha inspiration och ägna dig åt din personliga utveckling!
• Du längtar efter att måla!
• Du är skolad i traditionellt måleri och vill utmana dina gränser och kreativitet!
• Du behöver stärkande / läkande kraft!
• Du behöver komma bort en stund!
• Ni som arbetsgrupp behöver inspiration och ny energi!
Jag har öppna målargrupper samt även på arbetsplatser, i skolor och organisationer. Är ni en grupp som vill måla ett par timmar tillsammans gör vi tillsammans ett skönt och inspirerande program t.ex. på kickoffen eller i kompisgruppen!

Vi fortsätter kurserna på Södermalm, Dieselverkstaden i Nacka, Oaxen/ söder om Södertälje, vid havet i en underbar miljö samt även på arbetsplatser. 

KONTAKTA MIG om du/ni är intresserad eller gå direkt till ANMÄLAN.

Oaxen sommarkurs 2022
Dieselverkstaden 2022

Läs mer här

SOMMARKURS PÅ OAXEN UTANFÖR MÖRKÖ.

3 + 11 =

KONTAKTA MIG

Elisabeth Lindell Noren
+46 708 39 27 32
ELISABETH.LINDELL.NOREN@GMAIL.COM