About me

Om mig

Jag har under mitt liv skapat på olika sätt i olika material och för olika behov, och som barn blev mitt uttryckssätt tävlingsgymnastik och musik.  Jag kommer ihåg både gitarrlektionerna med klassiska och spanskinfluerade drag som igår, och även känslan av att göra en flickflack på bom eller en handvolt på golvet.

Vedic Art hittade jag på internet 2005. Det sa ” klick ” och jag åkte till Öland och målade en vecka. Det gav en skjuts i mitt skapande, fler kurser och 2012 gick jag lärarutbildningen och har regelbundet kurser sedan dess. Vedic Art har haft stor betydelse för mig både i livet och i min konst. I mitt yrke arbetar jag som Samtalsterapeut, handledare, Coach, lärare i Kreativt Måleri / Vedic art och konstnär. Jag har målat i 12 år och är regelbundet med på konstutställningar i bland annat Stockholmsområdet och övriga platser i världen, jag är även aktiv med kursverksamhet i måleri och personlig utveckling.

Inspiration till mitt måleri kommer från möten med människor, rörelseglädje, färger, rytm, musik och resor i olika kulturer som indien, Afrika och Sydamerika.
Spännande är när färgerna möts, tjockt, transparent och handen sätts i rörelse. Mitt måleri är både en slumpmässig process samtidigt som det finns struktur och kontroll. Jag använder olika material och jag försöker släppa logik, förnuft och krav. Jag njuter av färgen och skapelseprocessen. Jag fascineras av polariteter och är intresserad av gränsland, det som finns emellan. Om jag ska sätta namn på mitt måleri får det bli ” I gränslandet ” och ” Okänt möte ”! Jag trivs bra att vara i mellanrum, mellan fantasi och verklighet där kreativiteten gror. Mellanrum kallas det rum som inte syns med blotta ögat men som kan vara livsviktigt för människor. Där har jag på många sätt varit i mitt privatliv och yrkesliv som samtalsterapeut och sjuksköterska.
Att skapa gör att vi kommer nära nuet och oss själva. Vår inre värld möter den yttre världen, det är det som är konst!

Under åren har jag medverkat i olika kurser och utbildningar inom kreativa områden och har många års erfarenheter som pedagog och lärare i olika former för vuxna, barn samt på arbetsplatser.
Första delen av mitt yrkesliv arbetade jag som sjuksköterska på SÖS med blodsjukdomar, därefter 17 år med personalhälsovård, friskvård, rehabilitering och förändringsarbete som Leg. Företagssköterska och var med i bl a starten av Friskis Svettis, Rökslutarlinjen samt Fysremissen. Därefter följde nuvarande 17 år som samtalsterapeut, handledare , samtalsledare inom Psykosyntes ,KBT, ACT och Mindfulness och konstnär i mitt företag Livsstil och Hälsa AB, Gamla Stan i Stockholm; WWW.LIVSSTIL.INFO.

”Vi inleder ett samarbete med konstvärlden för att förstå samhället bättre på ett annat sätt. Genom att visa konstverk förmedlar vi ett annat sätt att se på världen, ett annat sätt än det vetenskapliga förhållningssättet. Konst talar ofta till en annan typ av kunskap. Genom att titta på konst är min önskan att elever ska få förståelse för kultur som samhällets motor”
– Rektor vid handelshögskolan i Stockholm 2012.

KONTAKTA MIG

Elisabeth Lindell Noren
+46 708 39 27 32
ELISABETH.LINDELL.NOREN@GMAIL.COM