Konsten att leva

Elisabeth Lindell – Noren Konstnär

Inspiration till mitt måleri kommer från människor, rörelse, färger, rytm, musik och resor i olika kulturer. Något som är spännande är när färger möts och får flyta i varandra, tjock eller transparent färg. Handen sätts i rörelse ofta utan att veta vägen. Jag tycker om ytan dvs. strukturen och jag använder olika tekniker samt material, pensel, spatel, tejp, trasor, sand, akryl, akvarell, pastell, kol och blyerts.
För mig är måleri och konst vägar att upptäcka kunskap om mig själv och vår omvärld. Jag njuter av färgen och skapelseprocessen. Det är som en fysisk aktivitet.
Om jag ska sätta namn på mitt måleri får det bli i ”gränslandet”, ” okända möten ” Jag trivs bra att vara i mellanrummet, mellan fantasi och verklighet. Mellanrummet kallas det rum som inte syns med blotta ögat men som kan vara livsviktigt för människor. Där har jag varit på många sätt i mitt privatliv och i mitt yrkesliv som samtalsterapeut och handledare/ företagssköterska. Det verkar som det centrala i mitt liv handlar om ”möten”, mellan olika världar och människor, olika färger, olika material, olika uttryck …..där gror nyfikenheten och experimentlusten !

Jag arbetar i eget företag sedan 25 år www.livsstil.info, och jag har varit pedagog i olika kreativa områden samt är jag lärare i Vedic Art / kreativt måleri sedan 10 år för arbetsgrupper samt öppna grupper www.elisabethnoren.se.

Jag har gått kurser i måleri, skulptur (Folkuniversitetet ), soulpainting, vedic art, akvarell (Anders Wallin), olja, keramik, kurser i Italien, Indien och Mozambique samt lärarutbildning i kreativt måleri/ Vedic Art och måleri på Edsvikens konsthall m.m.

Utställningar från 2009 är FO-Ko Stockholm, Grunewaldvillan / Saltsjöbaden, ArtNordic / Köpenhamn, Nicko´s Galleri i sjöfartshuset, Rite Venture Smålandsgatan, Stammen Lilla Erstagatan och Ringparksstugan i Saltsjö-Duvnäs , Demo Stockholm Gamla Stan, Galleri Darling , ” 10 kvinnor ” på Kukturfyren Art and Music festival /Skeppsholmen ( 2013 och 2015 ) ,Stockholms Konstsalonger samt Lissabon / Portugal 2018, utställning på G&K. 2019 Nacka 22 -23 mars, Edsvikens Konsthall 25-28 april, Farbror Nikos Slussen maj, Grunewaldvillan i Saltsjöbaden 11-12 maj, Amsterdam dec.

Rektor Handelshögskolan i Sthlm 2012
”Vi inleder samarbete med konstvärlden för att förstå samhället bättre på ett annat sätt. Genom att visa konstverk förmedlar vi ett annat sätt att se på världen, ett annat sätt än det vetenskapliga förhållningssättet. Konst talar ofta till annan typ av kunskap. Genom att titta på konst är min önskan att elever ska få förståelse för kultur som samhällets motor”.

Fötterna på jorden och penslarna i himlen! Alla kan måla!

www.elisabethnoren.se
elisabeth.lindell.noren@gmail.com
0708-392 732
www.livsstil.info

KONTAKTA MIG

Elisabeth Lindell Noren
+46 708 39 27 32
ELISABETH.LINDELL.NOREN@GMAIL.COM