KURSER I VEDIC ART

Välkommen till kurser i Kreativt Måleri och Vedic Art – en metod som är utvecklad av konstnären Curt Källman. Curt var traditionellt utbildad på konstakademien och kompis med Peter Dahl, men har gått sin egen väg och skapat en konstutbildning som bygger både på den traditionella utbildningen och på den indiska vedafilosofin. 

" Sätt handen i rörelse ", det är dax för handens renessans och dess betydelse för vår hjärna.Hur stor roll spelar händernas betydelse för människans mentala utveckling och hur kan vi motverka stress genom att arbeta med händerna ? Ja, det och de 17 principerna, som är Vedic Art  kommer vi att prata om . Mest kommer vi att måla !


När naturen får sköta sitt i fred, blir allting perfekt och det råder balans. Att skapa är naturligt för människan och alla kan måla.
Vedic Art handlar om förstahandsupplevelse. Vi släpper vår analytiska hjärnhalva och via genomgångar av de 17 principerna tas du på ett mycket naturligt sätt till din positiva energi och skaparglädje som blir din guide till färgen, formens värld och ditt måleri.

Det krävs inga förkunskaper för att delta på kurserna. De lämpar sig lika bra för erfarna konstnärer som för nybörjare. Jag håller grundkurser och fortsättningskurser. 

  • Du vill ha inspiration och ägna dig åt din personliga utveckling !
  • Du längtar efter att måla !
  • Du  är skolad i traditionellt måleri och vill utmana dina gränser och kreativitet !
  • Du behöver stärkande / läkande kraft !
  • Du  behöver komma bort en stund !
  • Ni som arbetsgrupp  behöver inspiration och ny energi !

Jag har öppna målargrupper samt även på arbetsplatser, i skolor och organisationer. Är ni en grupp som vill måla ett par timmar tillsammans gör vi tillsammans ett skönt och inspirerande program tex på kickoffen eller i kompisgruppen !

2018- 2019 fortsätter kurserna på Södermalm , Dieselverkstaden i Nacka , Oaxen/ söder om Södertälje , vid havet i en underbar miljö samt även  på arbetsplatser. Nytt för 2019 är kurs i Toscana.

Kontakta mig om du/ni är intresserad eller gå direkt till anmälan.

Fötterna på jorden och penslarna i himlen!

2019 KURS på Dieselverkstaden / Nacka Kulturcentrum
onsd kvällar 17.30-21.30 och sönd 10-16 se datum på första sidan.

2019 Vedic Art  på Oaxen. Helgkurs, 7-9 juni och 6-8 sept.Vi inleder med middag på fred kväll, kurs lörd-sönd
10-17.Morgonyoga kl 8
vi bor på OaxenArt samt på vandrarhemmet.Gemensamma måltider på OaxenArt. Välkommen !

 

  Sommarkurs på Oaxen utanför Mörkö.